Briti politsei võttis kinni tagaotsitud ETA liikme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politsei
Briti politsei Foto: SCANPIX

Briti politsei vahistas täna ETA liikme, kes põgenes Hispaaniast pärast seda, kui kohtu viga vabastas mehe 2700-aastasest vangalakaristusest, mis määrati 22 inimese tapmise eest, ütlesid ametnikud.

Briti politseiohvitserid võtsid 55-aastase Antonio Troitiño Arranzi kinni haarangu käigus Londonis, ütlesid Hispaania ja Briti ametivõimud. Mees oli olnud jooksus juba rohkem kui aasta, vahendas AFP.

Troitiño oli 1980. aastatel ETA liige Madridis asuvas üksuses, mis teostas veriseid rünnakuid.

Rühmituse korraldatud 1986. aasta pommirünnakus Madridi politseibussile hukkus 12 ohvitseri ning sai haavata 51 inimest.

«Troitiño oli see, kes õhkis pommi,» ütles Hispaania sisekaitseministeerium oma teadaandes.

Mees püüti kinni Hounslow' distriktis Londonis koos 39-aastase ETA liikme Ignazio Lerin Sancheziga, kes on tagaotsitav lõhkeainete omamise eest.

Troitiño arreteeriti algselt 1987. aastal ja talle määrati 2700-aastane vanglakaristus 22 inimese tapmise eest, ehkki Hispaanias on pikim vanglas veetmise aeg 30 aastat.

Ta vabastati eelmise aasta aprillis, sest enne süüdimõistmist veetis ta vanglas kuus aastat ning ta palus selle oma karistusajast maha arvata. Kuid Hispaania riigikohus võttis selle maha mehe 30-aastasest vanglakaristusest mitte määratud 2700-aastasest, sest seadus ei olnud selle koha pealt selge.

Nädal hiljem tunnistas kohus oma eksimust, kuid Troitiño oli selleks ajaks juba põgenenud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles