Zjuganov: Venemaa nihkub diktatuuri poole

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennadi Zjuganov
Gennadi Zjuganov Foto: SCANPIX

Venemaa Kommunistliku Partei esimehe Gennadi Zjuganovi sõnul nihkub riik ebademokraatliku diktatuuri suunas, mis tähendab tõsiseid ühiskondlikke vapustusi.

«Ühiskonna parandamise ja moderniseerimise asemel, millest võimulolijad on nii palju vaterdanud, tulevad üha selgemini esile ebademokraatliku diktatuuri piirjooned,» rääkis ta Moskva oblastis aset leidval parteipleenumil Interfaxi vahendusel.

«Käib mutrite kinnikeeramine, kartellide potentsiaali suurendamine, seaduste läbisurumine, praktiliselt on keelatud ära massimeeleavaldused – see kõik räägib tõsiasjast, et võim eelistab kriisisõlmi mitte lahti harutada, vaid neid senisest enam ja lõpuni pingule tõmmata,» rääkis Zjuganov.

Tema ennustusel lõpeb selline praktika «omavoli, vägivalla ja võimsa revolutsioonilise plahvatusega».

Zjuganovi sõnul paneb ajalugu just kommunistide õlgadele riigi päästmise ja taastamise ülesande. Selleks tuleb aga tugevdada partei positsiooni, suurendada ideoloogilist ning organisatsioonilist võimsust.

Esikommunist seadis ülesandeks muuta parteialgorganisatsioonid senisest tugevamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles