Hong Kongi elanikud protesteerisid Hiina võimu vastu

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Hong Kongis
Meeleavaldus Hong Kongis Foto: SCANPIX

Üle 100 000 Hong Kongi elaniku protesteeris eile linna tänavatel Hiina võimu vastu.

Meeleavaldus toimus päeval, mil möödus 15 aastat sellest, kui Hong Kong läks Brittide käest Hiina võimu alla, vahendab The Independent.

Protesti eesmärk oli näidata põlgust visiidil viibiva president Hu Jintao ning värskelt valitud omavalitsuse juhi Leung Chun-yingi kohtumise vastu ning rõhutada seda, et Hong Kong väärtustab oma autonoomiat ning ei soovi olla Hiina marionett.

«Hong Kongil on vabadused ning meil on õigus protesteerida. Miks te takistate meil kõndimist,» ütles demokraatia aktivist Lee Cheuk-yan.

President Hu kõnet katkestanud vahelehüüdja, kes nõudis ühe partei võimu ja Hiina diktatuuri lõppu, viidi politsei poolt minema.

Kampaania inimõiguste eest leiab aset iga aasta, aga tingituna Pekingi vastasest vihast, kogus üritus sellel aastal eriti palju populaarsust. Hong Kongi elanikud pole rahul, et omavalitsuse juhiks saab Peking endale meeldiva kandidaadi valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles