Putin: Venemaa eksportis poolaastaga relvi 6,5 miljardi dollari eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (paremal) 2010. aastal külastamas Kalašnikovi automaate ja muid tulirelvi tootvat tehast Iževskis.
Vladimir Putin (paremal) 2010. aastal külastamas Kalašnikovi automaate ja muid tulirelvi tootvat tehast Iževskis. Foto: SCANPIX

Vene kaitsetööstus eksportis 2012. aasta esimesel poolel 6,5 miljardi dollari väärtuses toodangut, kasvades mullusega võrreldes seitsmendiku võrra, ütles president Vladimir Putin täna.

Viimastel aastatel jõuliselt kasvanud Vene relvastuse müük välismaale on üha suuremat tähelepanu pälvinud ning lääs ja Araabia Liiga nõuavad, et Moskva lõpetaks relvamüügi verises relvakonfliktis vaevlevale Süüriale.

Kuid Vene ametnikud kaitsevad riigi kohustusi ning Putin ütles täna, et Venemaa täidab alati endale võetud kohustusi, kuigi ei maininud otsesõnu Süüriat.

«Vene kaitsetööstuse eksport on ületanud 6,5 miljardi dollari piiri,» ütles ta koosolekul, mida televisioonis näidati. Ta lisas, et Vene relvamüük on viimase kahe aastaga kahekordistunud ning kasvas võrreldes 2011. aasta esimese poolega 14 protsenti.

Putin lisas, et relvakaubandus on tõhus vahend, millega edendada meie riiklikke huve, nii poliitilisi kui ka majanduslikke. Venemaa müüb relvi kokku 55 riigile, ütles ta.

USA järel maailma teine relvaeksportija Venemaa sõlmis 2011. aastal rekordilise 13,2 miljardi dollari väärtuses tehinguid, kuigi kaotas umbes neli miljardit dollarit Liibüa režiimivahetuse tõttu.

Venemaad on tabanud kriitika katse eest toimetada Süüriasse ründekopterid Mi-25, mis ei jõudnud kohale, sest Briti kindlustusfirma tühistas koptereid vedanud Vene laeva kindlustuse. Venemaa väidab, et Süüria ostis kopterid mitu aastat tagasi ja need olid Venemaal hooldustöödel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles