Mehhiko presidendikandidaat keeldub kaotust tunnistamast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrés Manuel López Obrador
Andrés Manuel López Obrador Foto: SCANPIX

Mehhiko üleeilsetel presidendivalimistel teiseks jäänud Andrés Manuel López Obrador keeldub tunnistamast Enrique Peña Nieto võitu, mis tema väitel tuli pettuse teel.

Kui vasakpoolne López Obrador eelmistel presidendivalimistel 2006. aastal vähem kui ühe protsendipunktiga võitjale kaotas, süüdistas ta rivaali samuti pettuses ning korraldas massiprotesti, mis enam kui kuuks ajaks halvas elu riigi pealinnas Méxicos, vahendas AFP.

Esialgsete ametlike tulemuste kohaselt kogus Demokraatliku Revolutsiooni Partei kandidaat López Obrador 31 protsenti häältest kunagise võimupartei PRI kandidaadi Peña Nieto 38 protsendi vastu.

López Obrador väidab, et PRI kulutas oma parteikontorite ja kuberneride kaudu miljoneid peesosid häälte ostmiseks. Samuti süüdistab ta meediat PRI kandidaatide eelistamises ja ütleb, et erakond ületas kampaaniakuludeks ette nähtud piirmäära.

«Me ei saa aktsepteerida pettuse teel saadud tulemust, keegi ei saa seda aktsepteerida,» ütles López Obrador eilsel pressikonverentsil, nimetades valimistel toimunut räpaseks rahvuslikuks häbiks.

López Obrador ütles, et ootab enne ära valimisametnike selgitused toimunu kohta, kui otsustab, kas taas massiprotesti kokku kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles