Gemba: Medvedevi visiit Kuriilidele valab suhetele külma vett

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani välisminister Kōichirō Gemba.
Jaapani välisminister Kōichirō Gemba. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Dmitri Medvedevi visiit vaidlusalusele Lõuna-Kuriilide saarele mõjutab negatiivselt Jaapani ja Venemaa vahelisi suhteid, ütles Jaapani välisminister Kōichirō Gemba täna.

«Medvedevi visiit Kunashirile valab külma vett meie suhete peale,» ütles ta.

Varem päeval nõudis Jaapani välisministeerium Venemaa suursaadikult Tokyos Jevgeni Afanasjevilt selgitust seoses Medvedevi visiidiga.

Venemaa välisministeerium nimetas juba aegsasti kohatuks ükskõik millised piiri tagant tulevaid kommentaare seoses valitsusjuhi visiidiga Lõuna-Kuriilidele, rõhutades, et tegemist on «Venemaa Föderatsiooni lahutamatu osaga».

«Nagu me oleme juba varem korduvalt öelnud, on Lõuna-Kuriilid Venemaa Föderatsiooni territoorium ning meie suveräniteet nende üle ei kuulu arutusele ega kahtluse alla seadmisele. Seega on Venemaa ametiisikute visiidid nendele saartele meie riigi siseasi ning mis tahes hinnangud väljastpoolt on siinkohal kohatud,» toonitas Moskva.

Täna maandus Kunaširi saarel Mendelejevo lennuväljal Vene valitsuse lennuk, millega saabusid peaminister Medvedev, asepeaminister Olga Golodets, Kaug-Ida asjade minister Viktor Išajev, regionaalarengu minister Oleg Govorun ning Sahhalini oblasti kuberner Aleksandr Horošavin.

Eeldatavalt külastab Medvedev mitut tööstus- ja sotsiaalobjekti ning kohtub saare elanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles