Inguššias rünnati ekspresident Zjazikovi kodu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inguššia endine juht Murat Zjazikov presidendipalee katusel.
Inguššia endine juht Murat Zjazikov presidendipalee katusel. Foto: Reuters / Scanpix

Vene Föderatsiooni lõunaosas asuvas rahutus Inguššias rünnati eile granaadiheitjast endise kohaliku presidendi Murat Zjazikovi kodu, kuid surma sai võimude teatel ründaja ise, kuna tema sõiduk plahvatas.


RIA Novost

i teatel tegi valges sõiduautos Ladas (VAZ-2107) istunud mees RPG-25 relvast mitu lasku, kuid ükski neist maja ei tabanud. Kuulda olevat olnud ka tulistamist automaadist. Seejärel plahvatas maja juures auto, kus ilmselt lõhkes laskemoon.

Plahvatuses hukkunud mees oli võimude teatel kohalik elanik Rustam Užahhov (sündinud 1982. aastal). Zjazikov ega tema lähikondsed viga ei saanud. Ekspresidendile lähedal seisva allika sõnul oli endine kohalik liider sel ajal hoopis Moskvas asju ajamas.

Segaseks on jäänud, kas ja kui mitu granaati autost välja tulistada õnnestus. Samas väideti varem meedias, et granaadirünnakus olevat kannatada saanud paarisaja meetri kaugusel asuv maja, mis kuuluvat just Užahhovide perele.

Interfax vahendas kohalikku prokuröri Juri Turõginit, kelle sõnul on juba leidmas kinnitust fakt, et hukkunu polnud mitte ainsaks kurjategijaks, kes osales rünnakus. Surnukeha juurest leiti tema sõnul ka rongipilet Nazrani-Moskva liinile.

Samuti olevat autos lisaks püstolile ja suurele hulgale lahingumoonale olnud mõned mobiiltelefonid, sim-kaardid, aga ka elektrooniline kellamehhanism ja esemed, mis viitavad, et mees valmistas lõhkekeha.

KGB endine ohvitser Murat Zjazikov oli sisevägivallas vaevleva regiooni president kuni oktoobrini, kuid siis sai tema kuus kuud väldanud ametiaeg läbi kartuse tõttu, et Inguššias on puhkemas kodusõd, märkis AFP. Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev määras seejärel vabariigi uueks juhiks Junus-Bek Jevkurovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles