Medvedev: mind ei huvita Jaapani võimude arvamus

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev enne visiiti Kunaširi saarele Južno-Sahhalinskis asuvas toidupoes.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev enne visiiti Kunaširi saarele Južno-Sahhalinskis asuvas toidupoes. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ütles pärast üleeilset visiiti vaidlusalusele Vaikse ookeani saarele, et teda jätab Jaapani võimude kriitika ükskõikseks.

«Mis puudutab Jaapani partnerite reaktsiooni, siis ma ei hooli sellest,» ütles uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel Medvedev, kes külastas üleeile vaidlusalusel Kunaširi saart, mis asub neljast saarest koosnevas ahelikus, mida Venemaal tuntakse Lõuna-Kuriilidena, kuid Jaapanis Põhjaterritooriumina, mille 1945. aastal okupeeris NSVL.

«See läheb mulle nii vähe korda, et ma ei taha raisata oma aega sellele küsimusele vastamiseks,» lisas Medvedev. «Mida meil on nendega arutada? Venemaa peaministri viibimist Venemaa territooriumil?» ironiseeris peaminister.

Jaapani välisminister Kōichirō Gemba mõistis Medvedevi visiidi hukka, leides, et see mõjutab negatiivselt kahe riigi suhteid.           

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles