Ukraina julgeolekutöötajad tungisid Naftogazi kontorisse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina julgeolekutöötajad korraldasid Naftogazi Kiievi kontoris haarangu.
Ukraina julgeolekutöötajad korraldasid Naftogazi Kiievi kontoris haarangu. Foto: AP / Scanpix

Relvastatud ja maskides Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) töötajad korraldasid energiettevõtte Naftogazi peahoones haarangu.


AFP teatel tungis Kiievis asuvasse kontorisse umbes paarkümmend meest, Naftogazi töötajate hinnangul võis mehi olla kuni 30.

SBU esindaja Marina Ostapenko ütles Associated Pressile, et haarang on seotud juurdlusega, mis puudutab 6,3 miljardi kuupmeetri transiitgaasi vargust, millega võivad olla seotud ka Naftogazi töötajad, vahendas UNIAN.

Ostapenko kinnitusel oli Naftogazi töötajaid haarangust varem teavitatud ja kogu reid toimus seaduslikult. 

Naftogazi esindaja Valentin Zemljanski ütles Interfaxile, et julgeolekutöötajad oma ametidokumente ei näidanud ning otsisid Vene riikliku gaasiettevõttega Gazprom sõlmitud tarne- ja transiidilepingute originaale.

Zemljanski sõnul ei saa Naftogaz ilma nende lepinguteta võetud kohustusi täita. Ta ei täpsustanud, kas SBU need dokumendid ka leidis ja kaasa viis.

Ukraina valitsusjuht Julia Tõmošenko süüdistas täna SBU töötajaid korruptsioonis ja nõudis läbiotsimise kohest lõpetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles