Pakistani rahvajõuk tappis koraanipõletamises süüdistatud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islami püha raamat koraan.
Islami püha raamat koraan. Foto: SCANPIX

Kuni kaks tuhat inimest röövisid vaimselt ebastabiilse mehe politseijaoskonnast, peksid ta surnuks ja süütasid keha, sest mees oli väidetavalt põletanud lehekülgi koraanist, ütles politsei täna.

Hullunud rahvajõuk ründas üleile Bahawalpuri linna ääres paikneva küla jaoskonda, sest politseinikud keeldusid meest neile üle andmast, vahendas AFP.

Kohalik politseijuht ütles, et tapetud Ghulam Abbas oli 40. eluaastates mees, kes võeti vahi alla pärast rahva süüdistusi, mille järgi põletas ta moslemite püharaamatust lehti. «Mõne aja pärast piirasid kuni kaks tuhat inimest jaoskonna ümber ja käskisid politseil mehe neile üle anda. Keeldumise järel tungisid nad jaoskonda ja võtsid süüaluse endaga kaasa.»

Protestijad süütasid ka politseijaoskonna parklas seisvaid mootorrattaid ja sõidukeid. Seejärel võtsid nad Ghulam Abbase pearistmikule, peksid ta surnuks ja panid keha põlema.

Politsei sõnul oli mees vaimselt ebastabiilne ja «ta ei teadnud isegi, kus ta kodu asub».

Veebruaris põletasid ameeriklased naaberriigis Afganistanis asuvas NATO baasis koraane ning sellele järgnenud rahutustes hukkus vähemalt 40 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles