Costa Concordia kapten vabastati koduarestist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francesco Schettino
Francesco Schettino Foto: SCANPIX

Itaalia kohus langetas otsuse karile sõitnud laeva Costa Concordia kapteni Francesco Schettino koduarestist vabastamise kohta.

Schettino ei tohi laevaõnnetuse uurimise ajal oma kodulinnast Napoli lähedal asuvast Meta di Sorrentost lahkuda, edastab AFP.

Koduarestis olles tohtis ta kontaktis olla vaid oma pereliikmete ja advokaatidega. Nüüd leidis kohus, et kaptenit on võimalik jälgida ka siis, kui ta oma kodulinnas liigub.

Laevafirmale Costa Cruises kuuluv Costa Concordia sõitis Toskaana ranniku lähedal Giglio saare juures karile selle aasta 13. jaanuari õhtul.  Laev vajus paremparda kreeni.

Pardal oli 4200 reisijat ja meeskonnaliiget. Õnnetuses kaotas elu 32 inimest.

Kohtunik Valeria Montesarcio määras, et Schettino peab jääma kuni kohtu otsuse välja kuulutamiseni oma kodulinna ega tohi sealt lahkuda.

Lisaks Schettinole anti kohtu alla veel kaheksa selle aluse juhtimise eest vastutanud isikut.

Schettinot süüdistatakse õnnetuse põhjustamises, inimelude kaotuses, majandusliku kahju tekitamises ja aluse mahajätmises.

Laevafirma esindajate sõnul leidis õnnetus aset, kuna Schettino sõitis liiga Giglio saare lähedalt.

Kohus Schettino ja tema meeskonnakaaslaste üle jätkub kahe nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles