Londonis valmistutakse olümpiaaegseks liikluskaoseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis valmistutakse olümpia aegseks liikluskaoseks
Londonis valmistutakse olümpia aegseks liikluskaoseks Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinnas Londonis ja selle eeslinnades on kümnete kilomeetrite ulatuses teedele joonistatud olümpiarõngaid ning püstitatud uusi liiklust reguleerivaid silte.

Need erimärgistusega teed on ette nähtud umbes 80 000 olümpiakülalise, sportlaste, treenerite, ajakirjanike, korraldajate ja sponsorite sõitude jaoks, edastab The Telegraph.

Loata niinimetatud olümpiateel sõitmine toob kaasa 120 naela (190 eurot) suuruse trahvi.

Londoni elanikud on juba nüüd mures, et eriteede tõttu tekivad suured liiklusummikud.

Üsna palju londonlasi peab neid eriteid linnaelanike diskrimineerimiseks, kuna need takistavad tavapärast elurütmi.

Osa Londoni taksojuhtidest lubas olümpiamängude ajal selle tõttu meeleavalduse korraldada.

Bussijuhid on juba avaldanud meel, keeldudes ühe päeva töötamast. Nad jätkavad, kui nad ei saa liikluspiirangute ja –ummikute eest 500 naela (780 euro) suurust lisatasu.

Londoni linnavõimude sõnul on neil liiklusprobleemide ennetamise ja likvideerimise jaoks 6,5 miljardit naela (10,2 miljardit eurot).

«Me ei saa tagada, et Londoni olümpiamängude ajal sujub kõik probleemideta, kuid teeme kõik, et probleemid saaksid ennetatud,» sõnas Westminsteri ülikooli liiklusasjatundja Peter White, kes on kaastaud Londoni olümpiamängude ajaks liikluskorraldusse.

Londoni transpordiameti juht Peter Hendy sõnas, et külalised hakkavad 27. juulil algavatele olümpiamängudele saabuma juba järgmisel nädalal ehk rohkem kui kaks nädalat enne olümpia algust.

Hendy sõnul saabub linna ka palju neid, kes ei soovigi olümpiamängude võistlusi vaadata, vaid lihtsalt olümpiaga kaasnevaid üritusi külastada ning linna atmosfääri nautida.

Arvatakse, et olümpia ajal lisandub Londonisse 650 000 inimest.

XXX suveolümpiamängud toimuvad 27. juulist 12. augustini Suurbritannia pealinnas Londonis.

Londonist saab esimene linn, kus olümpiamängud on toimunud kolm korda. Londonis toimusid ka 1908. ja 1948. aasta suveolümpiamängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles