Venemaal on tulvad nõudnud 87 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: 23.mvd.ru

Paduvihmast tingitud tulvad on Lõuna-Venemaal Krasnodari krais kahe päevaga nõudnud 87 inimelu ja mõjutanud ligi 13 000 inimest, teatasid ametnikud täna.

Võimud on Krõmski linnas ja selle ümbruses leidnud 76 surnukeha, üheksa inimest said surma Musta mere kuurortlinnas Gelendžikis ja veel kaks inimest hukkusid Novorossiiskis, ütles kohalik politsei esindaja Igor Željabin AFP-le.

«Tulvad olid väga tugevad. Isegi liiklusfoorid rebiti maast lahti,» ütles ta. «Alanud on evakueerimine.»

Tegemist on piirkonna rängima looduskatastroofiga viimastel aastakümnetel.

Gelendžikis sadas 24 tunniga maha viie kuu norm vihmavett ning turismihooaja tipul on see linnale suureks löögiks. Venemaa suurimas Musta mere äärses sadamalinnas Novorossiiskis sadas maha kahe kuu vihmanorm. Naftafirma Transneft on tulvade tõttu peatanud toornafta tarned.

Krasnodari kuberner Aleksandr Tkatšev ütles, et on rääkinud telefoni teel nii president Vladimir Putini kui peaminister Dmitri Medvedeviga ja tõotas, et kannatanutele antakse igakülgset abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles