Kindral: Iraanil on plaan häda korral Hormuze väina sulgemiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hormuze väin
Hormuze väin Foto: SCANPIX

Iraanil on plaanid Pärsia lahte viiva Hormuze väina sulgemiseks, kuid seda rakendatakse vaid juhul, kui riigi huvid tõsiselt ohtu satuvad, edastas uudisteagentuur ISNA täna relvajõudude ülema sõnad.

«Meil on Hormuze väina sulgemise plaanid, sest väejuhtidel peavad olema plaanid igaks olukorraks,» ütles relvajõudude staabiülem kindral Hassan Firouzabadi. «Iraan käitub aga ratsionaalselt ega sule koridori, mida läbib 40 protsenti maailma energiast, kui tema huvid tõsiselt ohtu ei satu.»

Mitmed Iraani kõrged sõjaväelased ja ametiisikud on lubanud väina sulgeda, kui riigi tuumaprogrammi ähvardab sõjaline rünnak.

Hormuze võimalikust sulgemisest on detsembrist alates nii sageli juttu olnud, et USA on hoiatanud: strateegiliselt tähtsa veetee kinnipanek on piir, mille ületamine käivitab Ühendriikide sõjalise vastuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles