Mehhikos toimus massiprotest presidendivalimiste võitja vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko presidendiks valitud Enrique Peña Nieto maksis meeleavaldajate sõnul positiivse meediakajastuse eest.
Mehhiko presidendiks valitud Enrique Peña Nieto maksis meeleavaldajate sõnul positiivse meediakajastuse eest. Foto: SCANPIX

Kümned tuhanded inimesed avaldasid eile Mehhiko pealinnas Méxicos meelt nädalataguste presidendivalimiste võitja Enrique Peña Nieto vastu, süüdistades teda ja tema parteid häälte ostmises.

Demonstrantide sõnul ostis Mehhiko kunagise võimuerakonna Institutsionaalse Revolutsioonipartei liige Peña Nieto endale valimisvõidu, jagades laiali kinkekaarte ja makstes telejaamadele positiivse meediakajastuse eest, vahendas AFP.

«Kao minema, Peña, Mehhiko ilma PRIta!» skandeerisid meeleavaldajad.

Mehhiko sõltumatu valimiskomisjon kinnitas üleeile Peña Nieto võitu 1. juuli valimistel, öeldes, et ta edestas oma vasakpoolset rivaali Andrés Manuel López Obradori ligi seitsme protsendipunktiga.

PRI oli Mehhikos kuni 2000. aastani võimul järjest 71 aastat ning erakonda süüdistati ohjeldamatus korruptsioonis ja valimistulemuste võltsimises.

Peña Nieto (45) peaks ametisse astuma detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles