Putin ootab uurijatelt selgitusi tulvaohvrite kõrge arvu kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõmski elanik koos koeraga ületamas üle ujutatud tänavat.
Krõmski elanik koos koeraga ületamas üle ujutatud tänavat. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin andis föderaaluurijatele korralduse välja selgitada, kas Krasnodari krais tehti piisavalt jõupingutusi, et ära hoida kümnete inimeste hukkumine äkktulvades.

Putini jaoks on vähemalt 146 inimelu nõudnud üleujutused esimene suurem katastroof pärast seda, kui ta mais presidendina kolmandat ametiaega alustas. Oma karjääri alguses sarnastes olukordades aeglase reageerimise pärast arvustatud Putin sõitis eile isiklikult Lõuna-Venemaale, et katastroofi tagajärgedega tutvuda, vahendas Reuters.

President on andnud ka korralduse eraldada raha ellujäänutele uute kodude ehitamiseks ja maksta toetust ohvrite omastele.

«Olen palunud [föderaalse] juurdluskomitee juhtkonnal siia tulla. Juurdluskomitee kontrollib kõigi ametivõimude tegevust – kuidas [tulvadest] teatati, kuidas seda võinuks teha, kuidas seda pidanuks tegema ja kes kuidas tegutses,» ütles Putin eile Krõmskis toimunud kohtumisel.

Putin käskis eriolukordade ministeeriumil kontrollida Krõmski lähedal asuvat Naberdžai veehoidlat, kust kohalike elanike arvates üleujutused pärast väidetavat lüüsiväravate avamist võisid alguse saada.

Kreml tegi hiljem siiski avalduse, mille kohaselt ei ole säärane erakorraline väljalase veehoidlas tehniliselt võimalik, vahendas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles