Hiinas pandi pliimürgistuse kahtluses kinni 12 tehast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskemetalli tehase vastu meelt avaldama tulnud inimesed Shifangis.
Raskemetalli tehase vastu meelt avaldama tulnud inimesed Shifangis. Foto: SCANPIX

Hiinas suleti ajutiselt 12 tehast, kui nende ümbruses elavate laste verest avastati ohtlikult kõrge pliikogus, teatas riigimeedia täna.

«Kõik 12 tehast on seotud metallide, kemikaalide ja paberi ümbertöötlemisega ning nende suhtes on algatatud uurimine,» ütles Jiani linna valitsus oma teadaandes, vahendas AFP.

Eelmisel kuul leiti tööstuspargi lähedal elava poisi verest normaalsest palju kõrgem pliidikogus, teatas China Youth Daily. Pärast 15 sarnast juhtumit teavitasid murelikud vanemad kohalikke ametivõime.

Suur pliikogus veres tekitab iiveldust ja suuri valusid. Samuti võib see kahjustada südant, neere ja viljakust, teatas USA haiguste kontrolli ja ennetamise keskus.

Kuid Jiani linnavalitsuse sõnul pole ühtegi märki, et tööstusparkidest oleks suurtes kogustes pliid välja imbunud.

Hiina keskkonnaaktivistid protesteerivad jõuliselt keskkonda mürgitavate tehaste vastu. Eelmise nädala vägivaldsetes meeleavaldustes sunniti Shifangi linna ametivõime loobuma raskemetalli tehase ehitamise plaanidest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles