Stubbi arvates liigub Venemaa välispoliitika paremuse poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Transatlantiline» õhtusöök Brüsselis, pildil (vasakult) Türgi välisminister Ali Babacan, Briti välisminister David Miliband, USA riigisekretär Hillary Clinton ja Belgia välisminister Karel de Gucht.
«Transatlantiline» õhtusöök Brüsselis, pildil (vasakult) Türgi välisminister Ali Babacan, Briti välisminister David Miliband, USA riigisekretär Hillary Clinton ja Belgia välisminister Karel de Gucht. Foto: AFP / Scanpix

Soome välisministri Alexander Stubbi hinnangul on Venemaa välispoliitika pärast Gruusia sõda liikunud positiivses suunas.


Tema sõnul on Ühendriikide presidendi vahetumine «avanud võimaluste akna» lääneriikide ja Venemaa suhetes, vahendas kolmapäeval uudisteagentuur STT

Stubb avaldas arvamust pärast Brüsselis kolmapäeval korraldatud NATO ja Euroopa Liidu riikide välisministrite kohtumist. Õhtusöögil osales ka USA välisminister Hillary Clinton, kes tänas Soome kolleegi Venemaaga seotud algatuste eest.

Soome välisministri hinnangul peaksid lääneriigid laiendama koostööd Venemaaga muu hulgas näiteks keskkonna- ja ilmastikuprobleemide osas. Venemaa tuleks tema arvates tihedamalt kaasata ka rahvusvahelistesse institutsioonidesse.

«Venemaa tuleks kaasata Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO),» rõhutas Stubb ajakirjanikega kohtudes. Tema sõnul toimuvad Venemaal praegu muutused nii majanduses ning ka sise- ja välispoliitikas.

Soome välisministri arvates tabas maailma majanduskriis Venemaad tugevamini kui lääneriike. «Venemaa majanduse moderniseerimine on ebaõnnestunud, kui see toetub endiselt 95 protsendiliselt loodusvaradele,» ütles Stubb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles