Tiibetlane süütas end Lhasa lähistel põlema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibetlane Jamphel Yeshi, kes end märtsis protestiks Hiina võimude poliitika vastu Indias New Delhis põlema süütas ja hiljem haiglas suri.
Tiibetlane Jamphel Yeshi, kes end märtsis protestiks Hiina võimude poliitika vastu Indias New Delhis põlema süütas ja hiljem haiglas suri. Foto: SCANPIX

Hiina ülemvõimu vastu meelt avaldanud tiibetlane süütas end tiheda kontrolli all oleva Tiibeti autonoomse piirkonna keskuse Lhasa lähistel põlema, teatas USA raadiojaam Raadio Vaba Aasia täna.

Raadio kohaselt leidis süütamine aset laupäeval Dangxiongi maakonna vana omavalitsushoone ees.

Teate kohaselt ütles Lhasas paiknev nimetamata allikas, et mees hõikus hüüdlauseid Tiibeti vaimse liidri, eksiilise elava dalai-laama toetuseks.

Viimase pooleteise aastaga on end protestiks Pekingi karmikäelise ülemvõimu vastu Tiibetis süüdanud põlema umbes 40 inimest mitmel pool Tiibeti autonoomse piirkonna aladel.

Dangxiongi maakonna ametnikud keeldusid kommentaaridest või ütlesid, et ei ole vahejuhtumist kuulnud, märkis uudisteagentuur Associated Press.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles