Politsei vahistas Sarkozy võimaliku ähvardaja

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pidas Lõuna-Prantsusmaal kinni mehe, keda kahtlustatakse Nicolas Sarkozyle tapmisähvarduste tegemises.
Politsei pidas Lõuna-Prantsusmaal kinni mehe, keda kahtlustatakse Nicolas Sarkozyle tapmisähvarduste tegemises. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse politsei pidas eile kinni mehe, keda kahtlustatakse president Nicolas Sarkozyle ja teistele tipp-poliitikutele tapmisähvarduste tegemises.


Julgeolekutöötajad pidasid riigi lõunaosas asuvas Montpellieris kinni 47-aastase reservsõjaväelasest arvutieksperdi, kirjutas Le Figaro.

Tema vahistamiseni viinud vihje tegi üks tema tuttavatest, AFP andmetel oli selleks tema endine tüdruksõber.

Politsei otsis läbi mehe maja ja viis kaasa sealt leitud arvutid. Mehe naabri sõnul oli tegemist vaikse ja rahuliku kodanikuga, kellega polnud probleeme.

Uurimisele lähedal seisva isiku kinnitusel ei saa politsei kinnitada, et just tema saatis poliitikutele ähvarduskirju. Esialgu on ebaselge ka kuritöö motiiv.

Süüdimõistmise korral ootab ähvardajat ees kuni kolmeaastane vanglakaristus ja 45 000 euro suurune rahatrahv.

Sarkozy kõrval said anonüümselt saatjalt ümbriku ähvarduskirja ja üheksa-millimeetrise läbimõõduga püssikuuliga kolm valitsuse ministrit: siseminister Michèle Alliot-Marie, justiitsminister Rachida Dati ja kultuuriminister Christine Albanel.

Samasisulise 20-realise ähvarduskirja ja püssikuuli said veel mitu Sarkozy parempoolsesse võimuerakonda Rahvaliikumise Liit (UMP) kuuluvat poliitikut. Lisaks neile saadeti kiri ka mitmele televisioonikanalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles