Kreekas on finantsprobleemide tõttu rassistlik vägivald kasvanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka sisserändajad ja võõrtöölised protestimas nende vastu suunatud vägivalla vastu
Kreeka sisserändajad ja võõrtöölised protestimas nende vastu suunatud vägivalla vastu Foto: SCANPIX

IInimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch kinnitusel on majandus- ja finantskriisis vaevlevas Kreekas rassistlik vägivald märgatavalt kasvanud.

Organisatsioon intervjueeris 59 inimest, kes alates 2009. aasta augustist kuni 2012. aasta maini olid sattunud rassistlikku vägivalla ohvriks või olid sunnitud põgenema vägivalla eest, edastab Helsingin Sanomat.

Enamik rünnakuid leidis aset õhtusel ja öisel ajal linnade väljakutel või väljakute lähedal. Ründajad, kelle seas leidus ka naisi, kandsid tumedaid rõivaid ja mootorratturikiivrit.

Relvadena lasti käiku pudelid, nuiad ja rusikad.

51 kannatada saanu vigastused olid rasked. Kaks ohvritest olid lapseootel naised.

Intervjueeritud sõnasid Human Rights Watch esindajatele, et politsei soovitas neil mitte teha avaldust kuritegelike rünnakute kohta. Osasid ähvardati ka arreteerimisega.

Kreekas on viimasel ajal aset leidnud mitu immigrantide ja võõrtööliste väljaastumist, milles nõuti oma inimõiguste austamist ning vägivalla lõpetamist.

Kreeka on Aafrika, Lähis-Ida ja Aasia põgenike transiitriik, kus põgenikud liikuvad edasi Lääne-ja Põhja-Euroopa jõukatesse riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles