Suzuki ja Volkswageni tüli jõuab kohtusse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suzuki ja Volkswageni logod.
Suzuki ja Volkswageni logod. Foto: SCANPIX

Suzuki ja Volkswageni aktsiavaidlus jõuab Suurbritannia kohtusse. Taolise sammuga loodab Jaapani autotootja saada tagasi 19,9 protsendi suuruse osaluse, kirjutab Whatcar?.

2009. aasta detsembris sõlmisid Suzuki ja Volkswagen kokkuleppe, millega VW sai enda omandusse 19,9 protsenti Suzuki aktsiatest. Nende aktsiate väärtust ei hinnatud mitte aga rahas, vaid teadmistes.

Täpsemalt lubas VW selle osaluse eest pühendada Suzuki insenerid oma kõige sügavamatesse tehnoloogilistesse saladustesse.

Kolm aastat on möödas ning Suzuki esindajate sõnul pole nad VW tehnoloogiast saanud rohkem teada kui seda, mitu hammasratast on DSG käigukastis ja kuidas on nutikam omavahel ühendada turbiini ja kompressorit.

Suzuki on pakkunud välja võimaluse osta turuhinnaga tagasi kõik 19,9 protsenti aktsiatest, Saksamaa autotootja on siiani keeldunud.

Londoni kohtus tuleb asi arutlusele järgmisel kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles