Berlusconi kavatseb uuesti peaministriks saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Itaalia peaminister Silvio Berlusconi.
Endine Itaalia peaminister Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Silvio Berlusconi tahab uuesti Itaalia peaministriks saada ja valmistub end esitlema oma partei juhina 2013. aasta valimistel, ütles päevaleht Corriere della Sera täna.

«Otsus on tehtud: Berlusconi esitab oma kandidatuuri peaministri kohale,» teatas päevaleht allikatele viitamata. Praeguse peaministri Mario Monti valitsusaeg lõpeb 2013. aastal, vahendas AFP.

Raporti andmetel tegi Berlusconi oma otsuse arvamusuuringu järgi, mis näitas, et tema partei Il Popolo della Libertà (PdL) võib valimised võita 30-protsendilise tõenäosusega, kui Berlusconi astub partei eesotsa praeguse justiitsministri Angelino Alfano asemele.

«PdL ilma Berlusconita võib saada ainult 10 protsenti häältest, kuid kui Alfano esitab ennast peaministri kandidaadiks ja Berlusconi toetaks teda, oleks häältetulemusteks umbes 18 protsenti,» ütles raport. «Kui Berlusconi esitaks ennast peaministrikandidaadiks koos Alfano ja teiste noorte poliitikutega, võib ta saada kuni 30 protsenti häältest.»

Valimised toimuvad 2013. aasta aprillis, kui Berlusconi saab 76-aastaseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles