Iraani kõrgeim juht naeruvääristas sanktsioone

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajatolla Ali Khamenei.
Ajatolla Ali Khamenei. Foto: SCANPIX

Iraani kõrgeima juhi ajatolla Ali Khamenei kinnitusel on Iraan vaatamata riigile pärast 1979. aasta islamirevolutsiooni määratud sanktsioone muutunud märksa tugevamaks.

«Läänlased löövad Iraani-vastaste sanktsioonide üle suurt kära, kuid nad ei mõista, et viimase 30 aasta jooksul sanktsioone kehtestades on nad ise iraani rahvast vaktsineerinud,» märkis Khamenei uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Khamenei kinnitusel on Iraan suutnud seista vastu kõigile sanktsioonidele ja võrreldes 30 aasta taguse ajaga on islamivabariik sada korda tugevam.

Vaatamata Ühendriikide ja Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioonidele on Iraan jätkanud vastuolulise tuumaprogrammi arendamist. Islamivabariigi kinnitusel on tuumaprogrammi eesmärk elektrienergia tootmine, kuid lääneriigid kahtlustavad, et selle varjus töötatakse välja tuumarelva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles