Prantsuse presidenti vapustas elukaaslase säuts

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse presidendi partner Valérie Trierweiler ja riigipea poeg eelmisest abielust Thomas Hollande.
Prantsuse presidendi partner Valérie Trierweiler ja riigipea poeg eelmisest abielust Thomas Hollande. Foto: SCANPIX

Prantsuse presidendi François Hollande'i vanima poja sõnul oli riigipea vapustatud oma elukaaslase eelmisel kuul furoori tekitanud väljaütlemisest Twitteris, kuna see hävitas tema normaalse poliitiku maine.

27-aastane Thomas Hollande ütles ajakirja Le Point teatel, et isa oli väga häiritud Valérie Trierweileri säutsust, milles ta avaldas toetust Hollande'i eksnaise ja Thomase ema Ségolène Royali vastasele parlamendivalimistel, vahendas AFP.

Trierweileri avaldus pälvis Prantsusmaal elavat vastukaja, sest kinnitas ammuseid spekulatsioone, nagu valitseks kahe naise vahel vihavaen. Üle 20 aasta Hollande'iga koos olnud Royal sünnitas talle neli last. Paar läks ametlikult lahku 2007. aastal, pärast seda kui Royal oli presidendivalimistel kaotanud Nicolas Sarkozyle. Hiljem on ilmnenud, et ajakirjanikuna töötava Trierweileriga alustas Hollande suhet juba kaks aastat varem.

«Mida ma säutsu juures arvustan, on see, et see tõukas eraelu avalikku sfääri,» ütles advokaadina töötav Thomas Hollande. «Ma tõesti tundsin oma isale kaasa, ta vihkab seda, kui tema eraelu avalikkuse ette jõuab.»

«See hävitas normaalse kuvandi, mille ta üles oli ehitanud,» ütles ta, pidades silmas Hollande'i lubadust olla pärast Sarkozy bling-bling-ametiaega «normaalne» president.

«Ma teadsin, et midagi sellist võib temalt (Trierweilerilt – toim) ühel päeval oodata, kuid mitte nii rasket hoopi,» ütles Thomas Hollande. «See on uskumatu.»

Ta lisas, et isa kutsus ta skandaali järel õhtusöögile ja käskis tal hoiduda sammudest, mis «seebiooperit» veelgi süvendaks. Noorem Hollande andnud Trierweilerile seejärel soovituse: «Ära teist säutsu saada!»

AFP teatel eitab Thomas Hollande nüüd aga, et ta Le Pointile üldse intervjuu on andnud ning süüdistas ajakirja oma sõnade väänamises.

«Eitan, et nõustusin andma intervjuud Le Pointile,» ütles presidendi poeg AFP-le ja selgitas, et osa talle omistatud tsitaatidest kisti kontekstist välja või neid moonutati ja ülejäänu ütles ta eraviisilise vestluse käigus.

Loo autor, ajakirjanik Charlotte Chaffanjon aga säutsus vastuseks, et tegemist oli artikli, mitte intervjuuga: «Ühtegi avaldust ei moonutatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles