Põhja-Korea hoiatas Lõuna-Korea tsiviillennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Koreas toimunud meeleavaldus, kus avaldati meelt Põhja-Korea võimaliku raketikatsetuse vastu.
Lõuna-Koreas toimunud meeleavaldus, kus avaldati meelt Põhja-Korea võimaliku raketikatsetuse vastu. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea teatas neljapäeval, et ei saa tagada Lõuna-Korea lendude ohutust Jaapani mere kohal, sest eelseisvad USA ja Lõuna-Korea sõjaväemanöövrid võivad vallandada sõja.


Põhja-Korea ametliku meedia sõnul ei oska keegi arvata, missugused sõjalised konfliktid võivad hooletute sõjaväeõppuste tõttu puhkeda.

Seetõttu ei ole võimalik tagada Jaapani mere ja selle lähiümbruse õhuruumi läbivate Lõuna-Korea tsiviillennukite ohutust, eriti sõjaväeõppuste ajal.

Iga-aastased õppused Key Resolve/Foal Eagle algavad tuleval esmaspäeval ja kestavad 12 päeva. Põhja-Korea taunib neid kui sõja eelmängu, ehkki USA sõnul on tegemist kaitseõppustega.

Pyongyang protestib manöövrite vastu igal aastal, kuid viimasel ajal on kahe Korea vahelised suhted tavalisest pinevamad, 30. jaanuaril teatas Põhi, et tühistab kõik rahulepped Lõunaga.

USA välisministeeriumi asepressiesindaja Gordon Duguid ütles, et Põhja-Korea ähvardused ei aita pinevuse leevendamisele kaasa. «Põhjakorealased võiksid selle asemel töötada kuuepoolsetel kõnelustel võetud kohustuste kallal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles