Luureülem: Suurbritannia nurjas Iraani tuumaambitsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MI6 juht John Sawers
MI6 juht John Sawers Foto: SCANPIX

Suurbritannia välisluureteenistuse ülem usub, et tema agendid nurjasid Iraani plaanid saada endale tuumarelv, milleni paariariik siiski kahe aasta jooksul jõuab, kirjutas täna päevaleht Daily Telegraph.

Harvas avalikus esinemises ütles MI6 juht John Sawers Londonis sadakonnale tippriigiametnikule, et Briti agentidel õnnestus nurjata Iraani katsed toota tuumarelva juba neli aastat tagasi, märkis konservatiivne leht.

«Iraan olnuks tuumarelvariik juba 2008. aastal, selle asemel, et see on jätkuvalt kahe aasta kaugusel aastal 2012,» vahendas leht Sawersi eelmisel nädalal öeldud sõnu.

Kui Iraanil lõpuks on saavutatud tuumavõimekus, siis luurejuhi sõnul seisavad Iisrael ja Ühendriigid silmitsi tohutute ohtudega.

«Arvan, et iga Iisraeli peaministri või USA presidendi jaoks oleks äärmiselt keeruline aktsepteerida tuumarelvastatud Iraani,» ütles ta.

Ühendriigid kehtestasid eile Iraanile täiendavaid sanktsioone, avaldades Teheranile taas suuremat survet loobuda oma vastuolulisest tuumaprogrammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles