Egiptuse beduiinid võtsid pantvangi kaks USA turisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beduiini mees puhkamas oma kaamli kõrval.
Beduiini mees puhkamas oma kaamli kõrval. Foto: SCANPIX

Beduiini mehed röövisid täna Siinai poolsaarel kaks USA turisti ja nende giidi ning nõuavad oma vahi alla võetud hõimukaaslase vabastamist, ütles politsei.

Beduiinid võtsid ameeriklasest mehe ja naise ning nende giidi pantvangi, kui nad autoga poolsaarel ringi sõitsid. Nüüd nõuavad nad oma vahistatud hõimukaaslase vabastamist, ütlesid ametnikud.

Viimaste aastate jooksul on beduiinid korduvalt turiste röövinud, vahendas AFP. Eelmisel kuul võtsid araabia hõimu kuuluvad mehed kinni turisti Singapuris.

Mais rööviti samuti Punase mere äärses kuurordis Dahabis kaks ameeriklast, kes vabastati pärast 24-tunnist kinnihoidmist.

Beduiinid elavad Siinai poolsaarel, kus asub palju Egiptuse luksuskuurorte, ning piirkonna julgeolek on alates eelmise aasta veebruarist, kui Hosni Mubarak võimult eemaldati, olnud väga pingeline.

Mitmeid beduiine karistati 2004. kuni 2008. aastal väga rangelt ühe Punase mere kuurorti vastu suunatud rünnakute eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles