Lõuna-Korea suunas ähvarduse tõttu lennukeid ümber

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Korea nõudis täna põhjapoolselt naabrilt, et see võtaks viivitamatult tagasi ähvarduse tsiviillennukite vastu, mis sundis reisilennukeid kurssi muutma ja lõpetama kommunistliku riigi piiride lähedal lendamise.


Pyongyangi eilse ähvarduse järel teatasid kaks lennukompaniid - Korean Air ja Asiana Airlines - oma reiside ümbersuunamisest, tuues põhjuseks suutmatuse tagada nende turvalisust, vahendas

BBC News

.

Põhja-Korea hoiatas lõunanaabri tsiviillennukite allatulistamise eest vastuseks USA ja Lõuna-Korea sõjalistele ühisõppustele Jaapani merel, mis on plaanitud järgmiseks nädalaks.

Sellised manöövrid on kommunistliku riigi juhtkonnal pinnuks silmas ammusest ajast, kuid praegu on pinged kahe Korea vahel eriti teravad, sest Pyongyang on hiljuti taganenud mitmest leppest ning valmistub väidetavalt taas raketikatsetusteks.

Lõuna-Korea kutsus naabrit ähvardustest kohe loobuma. «Tsiviillennukompaniide normaalse tegevuse ähvardamine on mitte ainult rahvusvahelisi reegleid rikkuv, vaid ka inimsusevastane akt,» tõdes Sŏulis unifikatsiooniministeeriumi pressiesindaja.

Korea RDV õhuruumi läbib päevas tavaliselt mõnikümmend rahvusvahelist Lõuna-Korea lendu. BBC korrespondendi sõnul suunduvad lennukid Lõuna-Korea pealinnast USA idarannikule lennates tavaliselt esmalt põhja poole, mööda Korea poolsaare rannikut Venemaa ja Põhja-Alaskani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles