Austraalia lainelaudurile sai hairünnak saatuslikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur valgehai.
Suur valgehai. Foto: SCANPIX

Austraalia läänerannikul hukkus hairünnakus lainelaudur, mis on viies selline surmajuhtum vähem kui aasta jooksul, ütles ametnik.

Mees oli koos oma sõbraga lainelauaga sõitmas Perthist põhjas Wedge’i saare lähedal, kui teda hai ründas ja talle tõsiseid vigastusi tekitas.

Rannapatrull kinnitas, et rünnak oli surmaga lõppev. Praegu otsitakse 20. eluaastates ohvri surnukeha.

«Praegu pole me keha veel leidnud,» ütles politsei esindaja AFP-le.

See oli viies hairünnak Austraalia läänerannikul alates septembrist.

Kohalikud mereteadlased on Austraalia läänerannikut kirjeldanud kõige ohtlikuma tsoonina surmaga lõppevate hairünnakute tõttu. Nad alustasid loomade sildistamis- ja jälgimisprogrammi, et vähendada surmajuhtumeid.

Merel süstaga sõitnud mees pääses napilt suure valgehai lõugade vahelt eelmisel kuul, kui ta sõbral õnnestus ta veest välja tirida pärast seda, kui merekiskja nende alust Mullaloo ranna lähedal rammis.

Mõned tunnid enne vahejuhtumit üritas teine umbes viiemeetri pikkune suur valgehai rünnata ühte kalameest.

Haid on Austraalia vetes tavalised, kuid surmaga lõppevaid rünnakuid juhtub harva, umbes üks taoline rünnak aastas. Eskpertide sõnul on keskmine hairünnakute arv tõusnud koos rahvaarvu ja veespordi populaarsuse kasvuga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles