USAs mõisteti vangi Obamale tapmisähvarduse teinud usbekk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obamale tapmisähvarduse teinud Ulugbek Kodirov.
Obamale tapmisähvarduse teinud Ulugbek Kodirov. Foto: SCANPIX

USA föderaalkohus mõistis eile rohkem kui 15 aastaks vangi usbeki, kes tegi USA president Barack Obamale tapmisähvardusi, ütlesid USA prokurörid. 

22-aastasele Ulugbek Kodirovile määrati 15 aasta ja kaheksa kuu pikkune vanglakaristus terrorismi toetamise, illegaalse tulirelva omamise ja presidendile tapmisähvarduste tegemise eest, öeldi teadaandes, vahendas AFP.

Kodirov sisenes Ühendriikidesse kehtiva viisaga, kuid selle kehtivuse lõppedes viibis riigis ebaseaduslikult ning pärast vanglakaristuse kandmist saadetakse ta tagasi Usbekistani.

«Sellel juhtumil on õnnelik lõpp – Kodirov läheb vangi rohkem kui 15 aastaks ja keegi ei saanud viga,» ütles USA prokurör Joyce White Vance.

Kodirov võeti kinni Alabamas 2011. aasta juulis pärast seda, kui ta üritas osta lõhkeaineid ja tulirelvi salaagendilt. Ta mõisteti süüdi veebruaris.

Kodirov tunnistas, et ta oli suhelnud Usbekistani islamistiga, kes oli tal soovitanud Obama tappa.

Kodirov saabus USAsse 2009. aasta juunis üliõpilasviisaga, mille kehtivus lõppes 2010. aasta aprillis, kui tal ei õnnestunud ühtegi kooli kandideerida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles