Adopteeritud lapse kodumaale tagasi saatnud ameeriklanna peab maksma kõrget lapsetoetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torry Hansen paremal 13. juuli kohtuistungil.
Torry Hansen paremal 13. juuli kohtuistungil. Foto: SCANPIX

Ameeriklane, kes saatis oma lapsendatud poja tagasi Venemaale, peab maksma 150 tuhat dollarit lapsetoetust, kinnitas Tennessee kohtunik eile.

Torry Hanseni kaitsja Ed Yarbrough ütles CNN-ile, et ta esitab kohtule apellatsiooni, mis muudaks või lõpetaks kohtuotsuse, seda nõuti ka selle aasta alguses.

Artjom Saveliev, Venemaalt adopteeritud orb, pandi 2010. aastal Moskva lennuki peale, sest perekond kartis oma ohutuse pärast. 7-aastane poiss oli väidetavalt olnud väga vägivaldne.

Venemaa ametivõimud alustasid uurimist, kui laps ilmus etteteatamata Venemaa lasteekaitseosakonda kirjaga emalt, milles paluti adopteerimise tühistamist. Hansen kirjutas, et poiss on «vaimselt ebastabiilne» ning Venemaa ametivõimud eksitasid teda.

Hanseni vastu esitati kohtuasi lepingu rikkumise eest.

Naine tunnistas eilsel kohtuistungil, et poiss tahtis teda tappa, kuid adopteerimisagentuuri advokaat Larry Crain väitis, et laps ei ole vägivaldne.

Mais väitis lapsendamisprotsessi koordineerinud lasteorganisatsioon, et Artjom on ikka veel USA kodanik ja Tennessee seaduse järgi on Hansen tema ema.

Laps on alates tagasisaatmisest elanud Moskva lähedal asuvas hoolduskeskuses.

USA ja Venemaa sõlmisid eelmisel aastal lepingu, mille järgi tugevdatakse pärast 2010. aasta juhtumit adopteerimisprotsessi ettevaatusabinõusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles