Kolm nädalat kõrbes veetnud autist jäi imekombel ellu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrbest päästetud William Martin LaFever haiglasse saabumas.
Kõrbest päästetud William Martin LaFever haiglasse saabumas. Foto: SCANPIX

Autistlik mees jäi ellu pärast kolme nädala pikkust uitamist Utahi kõrbes ning on praegu stabiilses seisundis.

28-aastane William Martin LaFever kõndis umbes 64 kilomeetrit Utahi lõunaosas asuvas Escalante’i kõrbes, et jõuda Arizonas asuvasse Page’i linna, vahendas BBC.

LaFever ütles oma perele, et tema matkamisvarustus varastati ning John LaFever oli oma pojale öelnud, et ta üritaks auto peale saada, mis viiks ta Page’i linna.

Kuid William LaFever otsustas matkata mööda Escalante’i jõge ja seejärel mõne paadi peale saada, mis toimetaks ta Arizonas asuvasse linna.

Ellujäämiseks oli ta konni söönud ning Escalante’i jõest vett joonud

Šerifiabi Ray Gardner ütles, et kui nad 28-aastase mehe leidsid, oli ta väga nälginud ning ei suutnud enam püsti seista.

«Ma ei usu, et ta oleks ellu jäänud, kui me ei oleks teda 24 tunni jooksul leidnud,» ütles Gardner teadaandes.

Šerifi esindaja sõnul oli LaFever helistanud oma isale juuni alguses ja öelnud, et ta on matkamas, kuid keegi oli tema varustuse ära varastanud ja tal polnud enam raha.

Garfieldi maakonna šerifi esindaja Becki Bronsoni sõnul on «selles piirkonnas väga halastamatu maastik teravate kivide ja kaljunukkidega». Ta lisas, et Escalante'i kõrbes pole ühtegi inimasustust.

Kõrbes ellu jäänud mees viidi haiglasse ning Bronsoni sõnul on ta seisund stabiilne.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles