Jaapani edelaosas on tulvavangis üle 5000 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutatud Yanagawa linn Fukuoka prefektuuris.
Üleujutatud Yanagawa linn Fukuoka prefektuuris. Foto: SCANPIX

Jaapani edelaosas oli tänaste tulvade tõttu ära lõigatud enam kui 5000 inimest ning piirkonnale ennustatakse uut paduvihma ja üleujutusi.

Televisioon näitas, kuidas sõdurid laadisid toitu, vett ja meditsiinivarustust sõjaväekopteritesse, et toimetada need Kyushu saarel asuva Fukoka prefektuuri mägisesse Yame piirkonda.

Kohalikud võimud saatsid eraldi kopterid järele eakatale, et nad haiglasse toimetada. Piirkonnas on vähemalt üks inimene surma saanud.

Alates eilsest on olnud ära lõigatud üle 5440 inimese. Piirkonda on alates kolmapäevast piitsutanud enneolematult tugev vihm, mis on vallandanud maalihkeid, samuti on maanteeühendus ja veevarustus langenud puude tõttu katkenud.

Päästeoperatsioonid Kyushu saare kannatada saanud piirkondades jätkus täna ning endiselt on kadunud kaheksa inimest. Ametnike sõnul on maalihetes ja üleujutustes hukkunud kokku 22 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles