Endisele miilitsale esitati süüdistus Politkovskaja mõrva korraldamises

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Pavljutšenkov kohtus.
Dmitri Pavljutšenkov kohtus. Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Anna Politkovskaja mõrva organiseerimises kahtlustatavale endisele miilitsa alampolkovnikule Dmitri Pavljutšenkovile esitati täna ametlik süüdistus.

Pavljutšenkovile süüdistuse esitanud uurimiskomitee kodulehe teatel tunnistas mees üles, et andis Politkovskaja tapjatele Kremli-kriitilise uuriva ajakirjaniku aadressi ning hankis neile ka relvad, millega mõrv toime pandi, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Ka andis Pavljutšenkov oma toonastele alluvatele miilitsas käsu Kremli poliitika ja Tšetšeenia sõja kritiseerijana tuntud Politkovskajat jälgida, selgitamata, et tegu pole ametiülesandega.

Pavljutšenkov peeti kinni mullu augustis. Seejuures osales miilitsa jaoskonnaülemana töötanud mees Politkovskaja mõrvaprotsessis varem tunnistajana.

48-aastane Politkovskaja, kes sattus Kremli ametlike seisukohtadega vastuollu ja kirjutas võimude pahameele pälvinud raamatu «Putini Venemaa», lasti maha toonase ja mullu uuesti presidendiks saanud Vladimir Putini sünnipäeval 7. oktoobril 2006 oma kodumaja liftis.

Tema mõrv vapustas kogu maailma ja tõstatas taas teema ajakirjandusvabaduse puudumisest ja tellimusmõrvade jätkumisest Venemaal. Kreml on seotust mõrvaga eitanud, kuid ajakirjaniku mõrva lahendamine pole edenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles