Vene võimupartei peab välisrahastusega meediat «välisagendiks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene võimupartei peab välisrahastusega meediat «välisagentideks»
Vene võimupartei peab välisrahastusega meediat «välisagentideks» Foto: SCANPIX

Venemaal võimul olev partei Ühtne Venemaa soovib kontrollida välismaisel kapitalil tegutsevat Vene meediat.

Ühtse Venemaa arvates on selline meedia välisriikide valitsuste hääletoru, edastab Reuters.

Partei soovib teha seaduse muudatuse ettepaneku, mis lubaks Vene riigil sellist meediat kontrollida.

«Meie arvates levitab selline meedia välispropagandat. Peame olema ettevaatlikud, sest tegemist on «välisagentidega»,» sõnas Ühtse Venemaa esindaja Ilja Kostunov.

Selle kuu alguses käis võimupartei välja seadusettepaneku, mille kohaselt välisriikidest raha saavad liikumised peavad end registreerima kui «välisagendid».

Seda seaduseelnõu esitleti Venemaa duuma alamkojas möödunud nädala reedel. Kuna duuma läheb vahepeal suvepuhkusele, siis lükkub selle arutamine sügisesse.

Seadusemuudatuse pooldajate sõnul ei ole meedia kontrolli lubav seadus midagi ennekuulmatut, sest selline seadus võeti USAs vastu juba 1938. aastal, kui USA püüdis ennetada natsipropagandat.

Vene riigiduuma võttis möödunud nädalal vastu kodanikuorganisatsioone käsitleva seaduse, milles seisab, et internetilehekülgi saab seaduse abil sulgema sundida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles