Mauritaania käskis Iisraeli saatkonnal lahkuda

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväepatrull Mauritaania pealinnas Nouakchotis.
Sõjaväepatrull Mauritaania pealinnas Nouakchotis. Foto: SCANPIX

Araabia Liiga riikide seas nende üksikute sekka, kes on Iisraeliga sõlminud ametlikud diplomaatilised sidemed, kuulunud Mauritaania valitsus käskis juudiriigi diplomaatidel asjad kokku pakkida ja lahkuda.


Kohaliku kõrge ametniku sõnul on võimud andnud Iisraeli saatkonna töötajatele kaks ööpäeva Nouakchotist lahkumiseks, vahendas AFP.

Mauritaania oli üks kolmest araabiamaast, millel olid täielikud diplomaatilised sidemed juudiriigiga. Suhted kahe riigi vahel läksid aga teravaks, kui algas Iisraeli sõjaline operatsiooni Gaza sektoris.

Aafrika põhjaosas asuva riigi sõjalisele valitsejale kindral Mohamed Ould Abdel Azizile lähedase allika on diplomaatide väljasaatmise loogiliseks jätkuks jaanuaris külmutatud suhetele.

Kindral Aziz tegi selle otsuse Doha tippkohtumisel, märkis allikas. Samal kohtumisel teatas suhete külmutamisest Iisraeliga ka võõrustajamaa Katar, kelle sidemed juudiriigiga olid ka seni madalamal tasemel.

Iisraeli välisministeeriumi ametnik väitis, et Mauritaania pole ametlikult informeerinud plaanist suursaadik maalt välja saata. «Me ei tea, mis seal täpselt toimub. Me alles kontrollime,» ütles ta.

Mauritaania ametnike väited juudiriigi diplomaatide väljasaatmisest kattuvad ajaliselt Liibüa liidri Muammar Gaddafi külaskäiguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles