Vene merevägi moodustas Põhja-Atlandil iseseisva grupeeringu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Põhjalaevastikku kuuluv dessantlaev Aleksandr Otrakovski.
Vene Põhjalaevastikku kuuluv dessantlaev Aleksandr Otrakovski. Foto: Wikipedia.org

Vene Põhja- ja Balti laevastiku laevaüksused koondusid Põhja-Atlandil määratud piirkonnas autonoomseks grupeeringuks, et täita ühendjuhtimisel ookeaniretke ülesandeid, teatas teisipäeval Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistus.

«Grupeering alustas liikumist Gibraltari väina suunal. Grupeeringut juhib Põhjalaevastiku Koola flotilli juhataja kontradmiral Vladimir Kassatonov,» seisab teadaandes.

Ühendatud grupeeringusse kuuluvad Põhjalaevastiku suured dessantlaevad Aleksandr Otrakovski, Georgi Pobedonossets, Kondopoga ning Balti laevastiku patrull-laevad Jaroslav Mudrõi ja Neustrašimõi, lisaks puksiir SBS-921 ja varustuslaev Lena.

Musta mere laevastiku patrull-laev Smetlivõi, dessantlaevad Tsezar Kunikov ja Nikolai Filtšenkov ning kaks varustuslaeva sooritavad hetkel lahingharjutusi Vahemere kaguosas, kus on plaanitud kohtumine Põhja- ja Balti laevastiku laevadega.

Laevastikevahelise grupeeringu õppuste kava näeb ette taktikalisi harjutusi merel, õhu- ja laevatõrjeülesannete täitmist Vene mereväe jaoks traditsioonilistes Vahemere piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles