Põhja-Korea juht sai marssali auastme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: SCANPIX

Korea RDV nimetas riigi juhi Kim Jong-uni armee ülemjuhatajaks ja ülendas ta marssaliks.

Seni kindrali auastet kandnud Kimi ülemjuhatajaks nimetamise eel viidi Korea rahvaarmees läbi mitu muudatust, et uue liidri haaret sõjaväe üle tugevdada, vahendas uudisteagentuur AFP.

Üleeile teatas Põhja-Korea meedia, et senine armeejuht Ri Yong-ho astus tervislikel põhjustel tagasi. Eile aga teatati, et armee asemarssaliks sai üsna tundmatu Hyon Yong-chol.

Lõuna-Korea poliitikavaatlejate sõnul reorganiseerib Kim armeed, et ümbritseda end talle lojaalsete isikutega.

«Kandes kahe Kimi kantud mantlit, loob Jong-un endast pilti kui seaduslikust troonipärijast ja tugevdab oma võimuhaaret,» märkis Lõuna-Korea Dongguki Ülikooli professor Kim Yong-hyon, viidates asjaolule, et marssali auaste kuulus ka praeguse riigijuhi mullu surnud isale Kim Jong-ilile ja riigi rajajast vanaisale Kim Il-sungile.

Lõuna-Korea Sejongi instituut märkis Kimi ülendamist marssaliks kommenteerides, et uus liider vajas uut sõjaväelist tiitlit juba lihtsalt seetõttu, et Hyonile anti asemarssali tiitel.

«See oli ainus auaste, millega Jong-un sai end ehtida pärast seda, kui ta oli üle võtnud peaaegu kõik partei ja armee ametid,» märkis instituudi töötaja Cheong Seong-chang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles