Lõuna-Euroopa turismipiirkondades lõõmavad metsatulekahjud

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tenerife metsapõleng
Tenerife metsapõleng Foto: SCANPIX

Mitmetes Lõuna-Euroopa turismipiirkondades lõõmavad suured metsapõlengud.

Põlengud Hispaanias Mallorca, Tenerife ja La Palma saartel, Itaalias Sardiinia saarel, Portugalis ja Montenegros on hävitanud tuhandeid hektareid metsa ja rohtlaid, vahendab Stern.

Kõrged temperatuurid, mis ulatuvad kohati üle 35 kraadi ja tugev tuul muudavad põlengute kustutamise keeruliseks. Päästeteenistused kasutavad tulekahjude kustutamiseks helikoptereid ja lennukeid.

Mallorcal on kaks põlengut hävitanud 70 hektarit metsa. Baleaari loodusinstituudi teatel saadi eile üks põlengutest kontrolli alla, teine aga lõõmab ikka edasi. Põlengutega võitleb üle kahekümne tuletõrjuja, neli lennukit ja kaks helikopterit.

Kanaari saartel pole tulekahjusid kontrolli alla saadud ning kohaliku meedia sõnul viidi umbes 200 inimest Tenerife ja La Palma saarel turvalisemasse kohta.

Montenegros, kus lõõmavad samuti mitu põlengut, põgenesid turistid kohvrid käes hotellidest. Beta uudisteagentuuri teatel viidi Sutomore linnas puhkajad randa, kuna tuli jõudis majadele ohtlikult lähedale. Tuletõrjujad said siiski põlengu kontrolli alla. Riigis valitseb juba mitmendat nädalat kuumalaine.

Kestva põua tõttu jätkuvad põlengud ka Itaalias Sardiinia saarel. Pühapäeval hävis seal tules 700 kuni 800 hektarit metsa. Lisaks Sardiinias möllavale põlengule tekkis tulekahju eile ka riigi lõunaosas asuvas Pollino rahvuspargis. Leegid hävitasid lühikese ajaga 600 hektarit metsa ja rohtlaid. Tulekahju põhjuseks peetakse süütamist.

Portugalis hoiavad põlengud samuti tuletõrjujaid tegevuses. Rahvuslik tsiviilkaitse (ANPC) teatas eile, et riigi põhjaosas möllavad kolm põlengut on suuremas osas kontrolli alla saadud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles