Zanzibari lähistel uppunud praamlaeval hukkus 24 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamiõnnetusse sattunute omaksed.
Praamiõnnetusse sattunute omaksed. Foto: SCANPIX

Tansaania poolautonoomse Zanzibari saare lähistel läks kolmapäeval kummuli ja uppus praamlaev, esialgsetel andmetel sai surma vähemalt 24 inimest, nende seas kaks eurooplast, paljud on kadunud, ütlesid valitsusametnikud.

Tansaania äripealinnast Dar-es-Salaamist väljunud ning ametlikult ligi 290 reisijat ja meeskonnaliiget vedanud alus, millel viibis vähemalt 30 last, läks ümber tugevas lainetuses India ookeani saarestiku lähistel.

Tansaania riigitelevisioon teatas, et kaubalastiga alus uppus täielikult.

«Seni oleme välja toonud 24 surnukeha, nende seas kaks eurooplast,» ütles Zanzibari transpordiminister Hamad Masoud Hamad ajakirjanikele, kes olid kogunenud saare peamise haigla ette pärast MV Kalama uppumist.

Tegemist oli teise taolise praamlaeva õnnetusega Zanzibaris vähem kui aasta jooksul.

«Päästeoperatsioonid jätkuvad... 124 inimest on seni leitud elusana ja me loodame, et ka teised päästetakse,» ütles Tansaania siseminister Emmanuel Nchimbi.

Uudisteagentuuro AFP kohapealne korrespondent ütles, et nägi Zanzibari saarestiku peamise saare sadamas päästepaatidelt kai peale kogunenud 55 pääsenut, kellega tegelesid meedikud enne läheduses asuvasse haiglasse toimetamist.

Mõned teadvuseta kannatanud toimetati kaile kanderaamidel, lisas ta.

Tansaania teise asepresidendi kantselei ametnik Saidi Shabaani ütles, et laeval oli meeskonna ja reisijate nimekirja kohaselt 251 täiskasvanut, 31 last ja kuus meeskonnaliiget, kui õnnetus Eesti aja järgi kell 12.30 paiku päeval aset leidis.

Piirkonna praamlaevadel on sageli niinimetatud lisareisijaid, kes ametlikes nimekirjades ei kajastu.

Mullu septembris hukkus 200 inimest, kui praamlaev Spice Islander läks ümber Zanzibari kolmest saarest kahe peamise ümber kruiisi tehes. Tegemist oli Aafrika viimase kümnendi ohvriterohkeima mereõnnetusega. Õnnetuse põhjuseks peetakse aluse ülelastimist ja ülerahvastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles