Godmanis: finantsabita oleks Lätis juba põrgu lahti

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivars Godmanis
Ivars Godmanis Foto: Reuters / Scanpix

Peaministri ametist tagasi astuv Ivars Godmanis rääkis ajalehele Neatkārīgā Rīta avīze, et rahvusvahelise finantsabita oleks Lätis põrgu lahti.


Godmanis ütles samas, et praegune kriis on 1991. aasta kriisi kõrval pisiasi, vahendas

aripaev.ee

portaali rus.db.lv.

Godmanise intervjuust tuleb samas välja, et kui Läti poleks detsembris stabiilsusprogrammi vastu võtnud ja käibemaksu tõstnud, oleks pidanud vähendama kõiki riigi kulutusi. Näiteks oleks saanud õpetajatele välja maksta vaid pool palgast.

«Me poleks saanud elu sees laenata neljandikku eelarvest,» sõnas Godmanis käibemaksu tõstmise õigustuseks. Käibemaksu tõstmiseta oleks Läti tänavusest riigieelarvest jäänud puudu miljard latti (ca 22 mld krooni).

«See oleks olnud põrgu. Kui me poleks IMFiga kokkulepet sõlminud ja poleks öösel selle poolt hääletanud, mis meil on, oleks juba veebruaris olnud selline situatsioon. See oleks olnud tee täielikule maksejõuetusele,» rääkis Godmanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles