Panetta käskis Pentagoni ametnikel hakata uudistemeediat monitoorima

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Leon Panetta (paremal) ja armeekindral Martin Dempsey eilsele kohtumisele saabumas.
USA kaitseminister Leon Panetta (paremal) ja armeekindral Martin Dempsey eilsele kohtumisele saabumas. Foto: ALEX WONG/AFP

USA kaitseminister Leon Panetta käskis eile Pentagoni vanemametnikel hakata jälgima USA uudistemeedias salastatud teabe avalikustamist. Nimelt on viimasel ajal välja imbunud mitmed valitsussaladused.

Teade avaldati mitu tundi pärast seda, kui Panetta oli olnud koos teiste vanemametnikega kinniste uste taga peetud kohtumisel, et arutada viimase aja julgeolekuinformatsiooni lekkeid meediasse, teatas Reuters.  

USA seadusteandjaid ärritasid lood USA Iraani-vastasest kübersõjast, mässuliste tabamisest mehitamata luurelennukite droonidega ja USA kaksikagendist, kes imbus Jeemeni mässuliste rühmitusse.

Vabariiklaste esindaja Esindajatekojas Buck McKeon sõnas hiljem toimunud pressikonverentsil, et ta ei usu, et Pentagon on lekete taga ning Panetta ja teised vanemametnikud käsitlevad teemat täie tõsidusega.

Kaitseminister Panetta, armeekindral Martin Dempsey ja Pentagoni peajurist Jeh Johnson pidid hiljutiste julgeolekulekete tõttu pidid ilmuma Esindajatekoja komitee ette. McKeoni sõnul nõustusid nad, et hiljutised lekked tegid kahju, kuid ta ei täpsustanud oma avaldust.

Pentagon sõnas, et informatsiooni turvalisuse tagamiseks võetakse lisaks meedia jälgimisele ette teisigi samme. Näiteks hakatakse töötajaid koolitama, kuidas salastatud informatsiooniga ümber käia, koostatakse selgesõnalise juhend selle kohta, mis kujutab endast lubamatu avalikustamine ja luuakse julgeolekuintsidendist internetis teatamise süsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles