USAs hukkus tulistamises 12 inimest

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed täna Century 16 kino ees, kus sees toimus filmi esilinastuse ajal tulistamine.
Inimesed täna Century 16 kino ees, kus sees toimus filmi esilinastuse ajal tulistamine. Foto: SCANPIX

USAs Colorado osariigis kinos aset leidnud tulistamises hukkus täna vähemalt 12 inimest ja umbes 50 sai vigastada.

Maski kandnud kurjategija avas USAs Colorado osariigis Aurora linnas Batmani-filmi «The Dark Knight Rises» kohaliku esilinastuse seansi ajal inimeste pihta tule, vahendab Sky News.

Polisei on nüüdseks 24-aastase kahtlusaluse vahistanud, teatas Colorado osariigis ilmuva ajalehe Denver Post võrguversioon. Mitmete USA uudisteagentuuride teatel on vahistatu nimi James Holmes.

Kahtlusalusega seoses evakueerisid võimud Aurora linna põhjaosas asuva korteri, otsides sealt võimalikke lõhkeaineid, sõnas kohalik politseiülem Dan Oates.

Politsei teatas, et nad vahistasid kahtlusaluse lähedal asuvas parklas. Tal oli käes püstol ja automaatrelv ning ta ütles, et jättis mõned relvad kinno.

Kuigi algul kahtlustati, et intsidenti on segatud ka teine kurjategija, polnud Oatesi sõnul teisest kurjategijast tõendeid. Küll viitas vahi all viibiv mees võimalusele, et tema korteris võib olla lõhkeaineid.

«Mees sisenes saali varuväljapääsu kaudu,» ütles sündmuskohal viibinud Paul Otermat. «Arvasin, et see on mingi turundustrikk, kuid järsku viskas mees pisargaasi inimeste sekka. Siis hakkas ta inimesi tulistama.»

Kohaliku raadiojaama töötaja Brenda Stuart ütles: «Inimesed arvasid, et see on osa filmist. Nad kuulsid algul plahvatusi, mida nad pidasid ilutulestikurakettideks ning järsku hakkasid kuulid lendama.»

«Pealtnägijate sõnul kasutas ta mingisugust kanistrit,» ütles politseiülem Dan Oates. «Nad kuulsid sisisemise heli, gaasi eraldus ning kurjategija hakkas tulistama. Tulistamine toimus mõnda aega.»

Pealtnägijate sõnul kandis kurjategija rasket relvastust ja kuulikindlat vesti.

BBC teatel hukkusid kümme inimest sündmuskohal ning neli hiljem haiglas.

FBI, mis uurib juhtumit koos politseiga ütles, et nad pole mingit seost terrorismiga leidnud.

Sky News ütles, et haavatute seas oli kaks last, kellest üks oli kolmekuune ja teine kuueaastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles