Colorado kinotulistamise tunnistaja: arvasin algul, et tegu on eriefektiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tänase tulistamise toimumispaigal.
Politsei tänase tulistamise toimumispaigal. Foto: SCANPIX

Colorado osariigis Aurora linna kinos toimunud tulistamise ajal viibis enamik vigastatuid üheksandas saalis. Tunnistajate sõnul oli tulistaja musta riietunud ja kandis gaasimaski.

Politsei sõnul rääkisid intsidendi pealtnägijad, et kurjategijal oli kaasas mingisugune kanister. Ka kuulsid nad sisisevat heli ja tundsid pisargaasi, siis aga avas mees tule.

28-aastane Robert Jones viibis tulistamise ajal üheksandas saalis. Nähes suitsu, arvas Jones enda sõnul algul, et tegemist on eriefektiga. Lasud järgnesid suitsule peaaegu kohe. «Mulle tundus, et see on nüüd maailma lõpp,» sõnas Roberts Denver Postile. Politsei saabumiseni lamas ta kino põrandal.

Kinos viibinud 30-aastane Benjamin Fernandez ütles Denver Postile, et ta vaatas filmi, kui kuulis toimuvat rea plahvatusi. Tema sõnul jooksid inimesed kinost välja, kuulda oli tulistamist ja politseid karjumas: laskuge pikali. Fernandez lisas, et nägi inimesi kukkumas, nende seas oli ka üks noor tüdruk.

19-aastane Salina Jordan viibis kaheksandas kinosaalis ja nägi pealt, kuidas üks tüdruk sai kuulitabamuse põske ja teised kõhtu. Vigastatute hulgas oli tema sõnul ka tüdruk, kes paistis umbes üheksa-aastane olevat.

Jordani sõnul kõlasid plahvatused nagu ilutulestik, siis aga jooksis keegi saali sisse ja karjus, et tulistatakse. Politsei jooksis saali sisse ja käskis inimestel välja joosta. Jordani sõnul kandsid või lohistasid mõned politseinikud inimesi.

Politsei avas komandopunkti Dillardsi kaubamajas, kus hakkas tunnistajaid intervjueerima. Osa tunnistajaid toimetati küsitlemiseks ka bussidega Gateway keskkooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles