Kinotulistaja ostis relvad viimase kahe kuu jooksul

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colorados kinos 12 inimest tapnud James Holmes
Colorados kinos 12 inimest tapnud James Holmes Foto: SCANPIX

Eile Colorado kinotulistamises kasutatud neli relva, oli tulistaja relvapoodidest viimase kahe kuu jooksul ostnud, ütles üks USA politseiametnik.

Tulistaja James Holmes ostis esimese relva, milleks oli Glock püstol, 22. mail, vahendab Associated Press anonüümseks jääda soovinud ametniku sõnu.

Kuus päeva hiljem ehk 28. mail ostis Holmes pumppüssi. 7. juunil ostis mees automaatrelva AR-15 ning 6. juulil ostis ta teise Glock püstoli.

Relvad osteti Gander Mountain ja Bass Pro Shops kauplustest.

Bass Pro Shopsi esindaja Larry Whiteley ütles, et kaupluse töötajad, kust Holmes pumppüssi ja püstoli ostis, järgisid kõiki seadusi.

«Taustauuring, mida seadus nõuab, viidi korralikult läbi ja (Holmes) kiideti heaks,» ütles Whiteley.

Mõlemad poed avaldasid ohvrite lähedastele kaastunnet.

Teise politseiametniku sõnul kasutas tulistaja automaatrelval suure mahutavusega laskemoona salve, mis oli vahepeal keelatud USA seaduse järgi, kuid keeld aegus 2004. aastal. Pärast keelu aegumist ujutasid relvatootjad poed nende salvedega üle, märkis ametnik.

ABC Newsi andmetel ostis Holmes internetist 6000 padrunit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles