Iisraeli endisele presidendile esitatakse vägistamissüüdistus

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli meedia teatel esitab prokuratuur juudiriigi endisele presidendile Moshe Katsavile lähipäevil süüdistuse seksuaalkuritegudes.


Kahe aasta eest riigipea ametist tagasi astunud Katsav sõlmis uurimisorganitega kokkuleppemenetluse, mistõttu loobuti tema vastu esitatud vägistamissüüdistusest. End naisalluvate seksuaalses ahistamises süüdi tunnistanud Katsav pääses sel moel võimalikust vanglakaristusest, kuid talle määrati tingimisi karistus ja rahatrahv, vahendas AFP.

Sellele vaatamata otsustas 63-aastane viie lapse isa möödunud aastal kokkuleppemenetluse tagasi lükata, et oma süütust tõestada. Katsavi kinnitusel on ta poliitilise vandenõu ohver ja teda šantažeeriti.

Katsavi kaitsja Zion Amiri sõnul valmistuvad nad pikaks võitluseks, et Iraanis sündinud endise presidendi nimi puhtaks pesta. Süüdimõistva otsuse korral võib Katsavit aga oodata kuni 16 aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles