Air Baltic nõuab eksjuhilt rohkem kui 100 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic nõuab eksjuhilt rohkem kui miljardit eurot. Bertolt Flick.
Air Baltic nõuab eksjuhilt rohkem kui miljardit eurot. Bertolt Flick. Foto: SCANPIX

Läti lennukompanii Air Baltic nõuab ettevõtte endiselt presidendilt Bertolt Flickilt rohkem kui 70 miljonit latti ehk 100 miljonit eurot, ütles ettevõtte nõukogu esimees Andris Liepiņš.

Liepiņš ütles, et advokaadid on nõude ette valmistanud ja kohtule esitanud, kuid kohus ei ole menetlust veel alustanud. Nõue Flicki vastu on rohkem kui 20 miljonit latti, samas kui kindlustusselts soovib temalt saada rohkem kui 50 miljonit latti.

Air Balticu aktsionäride üldkoosolek otsustas märtsis Flickilt kohtu kaudu nõuda sisse kahju, mida ta oli ettevõttele põhjustanud.

Läti transpordiministeerium omandas 30. novembril 47,2 protsenti Air Balticu aktsiatest, mis kuulusid varem Flicki osalusega ettevõttele Baltijas Aviacijas Sistemas. Praegu kuulub Läti riigile tehingu tulemusena 99,8 protsenti Air Balticust. Transpordiministeerium on aktsepteerinud Latvijas Krājbanka soovi kasutada oma eelisõigust omandada Air Balticu aktsiad, mille Baltijas Aviacijas Sistemas oli pangale pantinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles