Saksamaa lubas jätkuvalt olla eurotsooni tugisambaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa majandusministeerium prognoosib majandusväljavaadete halvenemist
Saksa majandusministeerium prognoosib majandusväljavaadete halvenemist Foto: SCANPIX

Saksamaa lubas esmaspäeval jätkuvalt olla eurotsooni tugisambaks ja «stabiilsuse ankruks» pärast seda, kui reitinguagentuur Moody's muutis riigi majanduse väljavaate negatiivseks.

«Saksamaa teeb koos oma partneritega kõik selleks, et Euroopa võlakriisist võimalikult kiiresti üle saada,» märgiti rahandusministeeriumi avalduses pärast Moody'se teadaannet.

Ministeerium kinnitas, et «võttis Moody'se hinnangu arvesse», kuid see ei peegelda tervet seeriat jõulisi meetmeid, mida on rakendatud eurotsooni stabiliseerimiseks.

Moody's teatas esmaspäeval, et muutis Saksamaa, Hollandi ja Luksemburgi väljavaate negatiivseks, mis on tavaliselt esimene samm enne reitingu langetamist.

Agentuur põhjendas otsust sellega, et kõik riigid, sealhulgas ka tippreitingut omavad, on ohus seoses eurotsooni kriisi süvenemisega, mida on hoogustanud probleemid Kreeka ja Hispaaniaga.

Esmaspäeval langesid USA, Suurbritannia, Saksamaa, Jaapani ning Norra ja Soome võlakirjade intressid rekordmadalatele tasemetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles