Hispaanias tulelõksu jäänud perekond hüppas kaljult merre, isa ja tütar hukkusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikupõleng Hispaania kirdeosas.
Maastikupõleng Hispaania kirdeosas. Foto: SCANPIX

Hispaanias puhkusel olnud Prantsuse viieliikmeline perekond hüppas kaljult alla, et põgeneda maastikupõlengu eest, isa ja tütar hukkusid, ütlesid võimuesindajad täna.
 

Leekide tõttu pidi perekond ja 150 teist turisti oma autod eile õhtul maha jätma ja põgenema Portbou linna ranna suunas, ütles aselinnapea Elisabet Cortaba, vahendas The Telegraph.

Prantsuse perekond eraldus ülejäänud grupist ning jäi lõksu 50 meetri kõrguse rannakalju ja tugeva tuulega kiiresti lähenevate leekide vahele. «Tuli piiras nad ümber ja nad ei saanud üles ega alla ronida,» ütles Cortaba pärast tunnistajatega rääkimist. «Ainsaks võimaluseks oli merre hüpata.»

60-aastane pereisa kukkus kividele surnuks ning tema 15-aastane tütar uppus. Emal on tõsine seljavigastus ja tema seisund on kriitiline. Poeg ja teine tütar pääsesid väiksemate vigastustega.

Põleng algas Hispaania kirdeosas Prantsusmaa piiri ääres üleeile ning seda asus kustutama umbes 80 tuletõrjebrigaadi. Leegid on laastanud üle 7000 hektari maastikku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles